Condor dogodine leti iz Frankfurta za Tivat

Autor:

Renomirana njemačka aviokompanija Condor, naredne sezone ponovno će nakon dužeg niza godina, saobraćati za Crnu Goru, piše bokanews.

0
A- A A+
Avion Foto: MONDO/Lana Stošić

  Condor će, kako je najavljeno, 1. maja 2020. godine početi sezonski saobraćaj na relaciji Frankfurt-Tivat.

Kako piše bokanews, na toj liniji njemačka kompanija letjeće jednom nedjeljno – svakog petka, avionima tipa airbus A-320, a saobraćaće do kraja ljetnje IATA sezone 23. oktobra. U periodu od 26. maja do 13. oktobra broj letova će biti povećan na dva sedmično, uvoženjem i dodatne rotacije utorkom.

Condor je inače, donedavno bio segment bankrotiralog internacionalnog turističkog giganta Thomas Cook, ali je njemačka aviokompanija – specjalizovana za turističke letove, uspjela da uz podršku Vlade u Berlinu, preživi bankrot svog principala, obezbijedi neophodan svježi kapital i da nastavi poslovanje. Condor Flugdienst Gmbh kako je puno ime ove kompanije, posluje od 1955., trenutno ima flotu od 42 aviona i oko 4.900 zaposlenih. Ta kompanija je za Tivat već letjela sezonski krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, a nakratko se na tivatski aerodrom bila vratila i u ljeto 2013.

Za Tivat su inače, ove sezone redovno iz Frankfurta, Minhrna i Diseldorfa letjeli njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa i njena loukost podružnica Eurowings, a sezonske linije sa tivatskog aerodroma za Lajpcig, Minhen i Hanover imao je i crnogorski nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines. To svjedoči da je na njemačkog tržištu- najznačajnijem turističkom emitivnom tržištu na svijetu, začajno poraslo interesovanje za Crnu Goru i njenu ugostiteljsku ponudu, piše bokanews.

Prema nezvaničnim saznanjima, menadžment ACG intenzivno radi i na uspostavljanju cjelogodišnje redovne avio-linije na relaciji Podgorica-Zagreb o čemu se trenutno pregovara sa aviokompanijama.

Tagovi:
Sve vijesti