"Idite u Bilbao bez mene, ja moram na izbore"

Autor:

Golman Levantea bi mogao da propusti utakmicu Primere na "San Mamesu" zbog lokalnih izbora!?

0
A- A A+
Foto: Guliver/Getty images/Manuel Queimadelos Alonso

  Zanimljiva i pomalo bizarna vest stiže nam iz Španije. Golman Levantea Aitor Fernandez Abarisketa mogao bi da propusti utakmicu protiv Atletik Bilbaa predstojećeg vikenda.

Razlog za to nisu ni povreda ni suspenzija već, ni manje ni više - izbori!

Levante će u nedelju gostovati u Bilbau na "San Mamesu", ali bi mogli da budu oslabljeni za prvog čuvara mreže. Fernandez bi mogao da bude odsutan sa te utakmice jer je određen za zamenika predsednika izborne komisije u svom rodnom mestu Mondragon, u Baskiji, prenose "Novosti".

Kako isti list navodi, rad u izbornoj komisiji spada u građanske dužnosti i ukoliko je neko određen da ga obavlja može se izbeći isključivo u opravdanim slučajevima.

Pravna služba Levantea pokušava da dokaže da je igranje utakmice baš takav slučaj, odnosno radna obaveza i da bi Fernandezu trebalo da bude dopušteno da nastupi protiv Atletika.

Navedeno je da postoje lične i familijarne situacije koje opravdavaju odsustvo sa izbornog mesta, a Levante ističe i da bi neigranje Fernandeza uticalo na regularnost takmičenja.

Ovaj Baskijac je bio na golu Levantea na svih 12 utakmica Primere, a bio je savladan 14 puta. Levante se trenutno nalazi na desetom mestu sa 17 bodova, ali samo pet manje od lidera Barselone.

Takođe, vredi napomenuti i da je Horhe Miramon, još jedan fudbaler Levantea, bio odabran za rad u izbornoj komisiji u Saragosi. Ipak, žalba kluba je u njegovom slučaju već usvojena, te se u Levanteu nadaju da će isto tako biti i sa golmanom Fernandezom.

Tagovi:
Sve vijesti