Kašćelan oslobođen optužbi da je šef “zelenaške” grupe!

Autor:

Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji se u evidencijama bezbjednosnih službi, vodi kao jedan od vođa Kavačkog klana, više se ne tereti da je organizator kriminalne grupe koja se bavila zelenašenjem.

Kašćelan oslobođen optužbi da je šef “zelenaške” grupe! Foto: MONDO/Goran Sivački

Prema saznanjima Dana, u predmetu u kojem mu se sud i u Višem sudu u Podgorici, Kašćelan je sada optužen samo da je davao novac na kamatu.

List navodi da je upravo nepreciznost oko krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret bila razlog za nedavno ukidanje odluke o produženju pritvora.


Kada je odlučivano po žalbi branilaca ovog Kotoranina, utvrđeno je da navodi o krivičnom djelu za koje se on sumnjiči koji se nalaze u rješenju o produženju pritvora ne odgovaraju onim koji su navedeni u optužnici, navodi Dan.

Podgorički dnevnik saznaje da se Kašćelan ne tereti za stvaranje kriminalne grupe koja se bavila zelenašenjem te da mu je za djelo za koje se sada tereti zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Kašćelan je u pritvoru već oko godinu dana, podsjeća Dan.

SDT tereti Kašćelana da je od juna 2010. godine pa nadalje u Kotoru, iskorišćavajući teško imovno stanje, teške prilike i nuždu, dao novac na zajam Milanu Dragoviću i ugovarao za sebe nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi iznos od 30.000 eura, u čemu mu je, kako se navodi u optužnici, pomogao okrivljeni Goran Ljubatović.

Navodni vođa “kavačkog klana” je potraživan i radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je u Prčanju 2010. godine sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića.

Zbog toga je nedavno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, dok je Marković osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana.

Sve vijesti