Osuđeni Zemunac NAJOPASNIJI zatvorenik u Španiji!

Autor:

Vladimir Milisavljević, koji u zatvoru Zuera služi kaznu od 22 godine, nalazi se u posebnom paviljonu sa još 50 opasnih robijaša

Osuđeni Zemunac NAJOPASNIJI zatvorenik u Španiji! Foto: MONDO/GORAN SIVAČKI

Vladimir Milisavljević (43), zvani Vlada Budala, pripadnik zemunskog klana, koji je u Španiji osuđen na 22 godine, robija u najozloglašenijem zatvoru u Španiji, a cimeri su mu okoreli kriminalci, među kojima su i teroristi Islamističke države, piše Kurir.

Milisavljević se godinama nalazi u najčuvanijem zatvoru Zuera u Saragosi i jedan je od 50 najopasnijih osuđenika, koji se nalaze pod strogim merama, preneli su španski mediji.

- U zatvoru Zuera robijaju okoreli kriminalci, ubice, ali i teroristi. Smatraju se ekstremno opasnim i smešteni su u posebnom paviljonu ovog zatvora. Milisavljevićev deli životni prostor sa čak pet islamista, među kojima je i Muhamed el Garbi, jedan od vođa islamista iz Maroka, koji je nameravao da se pridruži pobunjenicima u Siriji, ali je 2015. uhapšen. Osim njega, u istom paviljonu je i Danijel Fernandez Asena, koji je osuđen na četiri godine kao džihadista, ali i terorista Fransisko Mugika Garmendija, zvani Pakito, koji je bio na čelu organizacije ETA, koja se borila za nezavisnost Baskije od Španije - preneli su španski mediji.

Kako dodaju, Milisavljevićevi cimeri, ali i on sam, 24 sata su pod budnim okom stražara.
- Često se dešavaju incidenti. Problem je što teroristi i u zatvoru glume vođe, pa oko sebe okupljaju druge zatvorenike i stvaraju grupe, koje često izazivaju pobune i nemire. Recimo, često štrajkuju glađu - pišu mediji.

Vlada Budala je u „španski Alkatraz“ dospeo 2012, kada je u Valensiji uhapšen s Lukom Bojovićem. U novembru 2015. Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog nezakonitog posedovanja oružja, a Milisavljević na četiri godine više, pošto je, osim za oružje, kažnjen i zbog prikrivanja ubistva Milana Jurišića Jureta, prenosi Kurir.

Bivši prijatelj optužio Milisavljevića

Za smrt Milana Jurišića Jureta u Španiji se sudilo i Luki Bojoviću, ali je on oslobođen, dok je Vladimir Milisavljević kažnjen sa četiri godine zatvora zbog prikrivanja tog zločina. - Jurišić je, kao i Milisavljević, bio pripadnik zemunskog klana. O njegovoj sudbini ništa se nije znalo sve dok Sretko Kalinić nije otkrio da je Jurišić ubijen 2009. u jednom stanu u Madridu. Na mapi je istražiteljima pokazao odakle je s mosta u reku Manzanares bačeno Jurišićevo raskomadano telo. Istražitelji su tada pretražili rečno korito i pronašli kosti, za koje je utvrđeno da su Jurišićeve - podseća sagovornik i dodaje: - Kalinić je ispričao i da su Jurišićevo telo posle ubistva raskomadali, pokušali da samelju u mašini za meso, ali da se ona zaglavila jer je Jurišić u telu imao metak. Otkrio je i da su od delova tela skuvali gulaš i navodno ga poslužili Milisavljeviću, jer ih je nervirao zato što je „previše vodio računa o svom izgledu i uvek bio doteran“.

U vreme kada je uhapšen u Španiji, za Milisavljevićem je bila raspisana poternica jer je u Srbiji osuđen na 35 godina zbog pomaganja u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Tagovi:
Sve vijesti