Vujošević za izlazak iz pritvora nudi stan rođaka

Autor:

Uhapšeni sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, ponudiće stan rođaka kao garanciju kako bi mu bilo omogućeno da se brani sa slobode!

Vujošević za izlazak iz pritvora nudi stan rođaka Foto: MONDO/Danilo Jauković

Vujošević je uhapšen zbog sumnje da je dio kriminalne grupe vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, piše Dan.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je Knežević objavio audio snimke telefonskih razgovora u kojima Vujošević tvrdi da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, što je pred istražiteljima kasnije demantovao. 

Dan podsjeća da je prethodno Viši sud u Podgorici odbio predlog za jemstvo u kojem je Vujošević ponudio dva stana, uz obrazloženje da se ti stanovi mogu naći među sumnjivom imovinom koja može biti zaplijenjena tokom finansijske istrage protiv Vujoševića.

Na tu odluku Višeg suda žalbu je uložila odbrana osumnjičenog sekretara VDT-a.

Advokat Borivoje Borović je u izjavi za Dan najavio da će zbog toga predložiti da Vujošević na ime jemstva založi stan koji je vlasništvo njegovog rođaka.

Apelacioni sud je prilikom određivanja pritvora Vujoševiću ukinuo pritvorski osnov opasnost od uticaja na svjedoke. Međutim, krajem prošlog mjeseca Viši sud je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, pa je Vujoševiću tada određen pritvor i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. Prvom odlukom sudije za istragu Vujoševiću je pritvor bio određen samo zbog opasnosti od bjekstva, podsjeća podgorički dnevnik.

List navodi da prema odredbama Zakona o krivičnom postupku, jemstvo može biti put do slobode jedino u slučaju ako je optuženom pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Na snimcima razgovora koje je Knežević objavio, između ostalog, čuje se kako Vujošević potvrđuje Kneževiću da je novac koji mu je davao nosio vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da bi olakšao položaj vlasniku Atlas grupe i njegovim saradnicima u postupcima koji se protiv njega vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

Specijalno državno tužilaštvo dovelo je u sumnju autentičnost tih snimaka.

Iako je bilo spekulacija da se vrše određeni pritisci na Vujoševića kako bi krenuo u pregovore sa SDT-om, on to nije učinio, navodi Dan.

Sve vijesti