U Podgorici crveni meteoalarm: Sve službe na terenu

Autor:

Sve službe Glavnog grada su na terenu i održavaju nesmetano funkcionisanje u gradu tokom vremenskih nepogoda, saopšteno je iz PG biroa.

U Podgorici crveni meteoalarm: Sve službe na terenu Foto: meteoalarm.eu

Kako su naveli, zbog crvenog meteoalarma ekipe gradskih službi i preduzeća dežurne su 24 sata i nastaviće sa dežuranjem sve dok ne dođe do stabilizacije vremenskih uslova.

“Kako bi svi zaposleni u gradskim službama i preduzećima koji su ovih dana na terenu mogli da obave posao, apelujemo na građane da ne parkiraju vozila tako što će onemogućiti prilaz gradskoj infrastrukturi, već da to čine na obilježenim javnim parkiralištima”, navodi se u saopštenju.

Iz PG biroa kazali su da su ekipe “Putevi” čistili odron na putu Vranjske njive – stari put za Danilovgrad, a trenutno rade na iskopu drenažnog kanala u ulici Vladimira i Kosare i uklanjaju odron i čišćenje saobraćajnice u Mosorskoj ulici.“Ekipe Čistoće uklanjali su lišće sa javnih površina. Ručno čišćenje - metenje javnih površina i uklanjanje velikih količina opalog lišća, obavlja se intenzivno već par dana, a grupe radnika raspoređene su u svim djelovima grada”, navodi se u saopštenju.

Iz PG biroa kazali su da su ekipe redovno angažovane i na čišćenju nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontenjera, kao i da se pražnjenje kontenjera se vrši shodno utvrđenoj dinamici.

Obilne padavine i jak vjetar, kako su naveli, izazvali su štete na javnim zelenim površinama.

Iz PG biroa rekli su da su ekipe Zelenila za vandredne situacije i dalje na terenu i otklanjaju šteta kako bi se građanima omogućilo nesmetano kretanje trotoarima i saobraćajnicama.

Kako su kazali, u utorak i danas ekipe su djelovale na 13 lokacija.

Zelenilo je, kako su dodali iz PG biroa, počelo sa pripremom zimske sezone, sječom suvih i oboljelih stabala sklonih padu, i nastaviće sa tim aktivnostima kako bi se izbjegli slični scenariji.

Tagovi:
Sve vijesti