Janović:O problemima mladih samo argumentovano

Autor:

"Izađite mi na crtu, o problemima mladih samo argumentovano"

Janović:O problemima mladih samo argumentovano Foto: Vlada Crne Gore

Ministar sporta i mladih Nikola Janović odgovarao je u danas u Skupštini Crne Gore na pitanje poslanice Demokratskog fronta Liljane Đurašković, povodom istraživanja Vestminsterske fondacije za demokratiju, prema kojem, kako je navela, oko 70 odsto mladih razmišlja da ode iz zemlje. Đurašković smatra da država ignoriše taj problem, a Janović poručuje da je u pozivanjima na istraživanje – mnogo manipulacija. Pozvao je sve koji manipulišu da mu izađu na crtu, te da je spreman da razgovara o problemima mladih ali samo argumentovano.

Janović tvrdi da se površno tumače istraživanja o tome koliko mladih napušta Crnu Goru. Podatak iz istraživanja Vestminsterske fondacije za demokratiju odnosio se, kako objašnjava, prvenstveno na nezadovoljstvo svim političarima generalno, a ne na, kako je rekao, ono čime se manipuliše u javnosti. Takav način manipulacije, osjetio je, kaže i na ličnom primjeru. Naglašava da oni koji kritikuju njegov rad kažu da je – sportista po struci.

“Ako im je svaka istina takva, onda sam iskreno zabriunut za nijh. A istina je sljedeća: završio sam Opštu gimnaziju u Kotoru, bio sam odličan đak. Nakon toga sam diplomirao na Pomorskom fakultetu, na Odsjeku za upravljenje lukama i lučkim resursima. Kakav sam bio đak i student neka pitaju slobodno profesore koji su mi ikad predavali, ” poručuje Janović.

On je u parlamentu pozvao da se o problemima mladih i njihovim potrebama razgovara argumentovano.

“Sve te stručnjake, samozvane, pozivam da mi, kad god hoće, stanu na crtu, da izaberu temu i oblast, samo prije toga neka kažu nešto o svojim kompetencijama, vještinama i kapacitetima, da znam s kim razgovaram,” jasno je poručio Janović.

Odgovarajući na poslaničko pitanje, podsjetio je i na svoje sportske uspjehe.

“Dakle, ja po struci nisam sportista, ali sa druge strane, uspio sam da uz sve ovo budem vrhunski sportista, budem jedan od najboljih vaterpolista godinama, da budem svjetski prvak, da budem nekoliko puta evropski prvak, da budem reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Crne Gore koju sam kao kapiten predvodio od 2008. do 2016. godine,” dodaje Janović.

Zaključuje da su prave teme u vezi sa mladima to kako se suočiti sa problemima i kako ciljeve postaviti na realnim osnovama. Time, zaključuje, treba da da se bavei vladin i nevladin sektor, kao i svi političari.

Tagovi:
Sve vijesti