Kiću, jednog od vođa "Grobara", UBIO PROFESIONALAC

Autor:

Smaknuće jednog od vođa partizanovih navijača Ljubomira Markovića Kiće (39) u Ulici Grčića Milenka kod broja 67 je izvedeno kao vrlo dobro smišljena i isplanirana akcija, kaže za "Novosti" izvor iz policije.

0
A- A A+
kica-ubistvo Foto: Screenshot

  Žrtvi, iako je bila naoružana, nije data mogućnost da se odbrani.

"I na snimku koji sada kruži internetom vidi se sva hladnokrvnost dečka koji puca", navodi sagovornik "Novosti" iz policije.

"Nije ga omelo ni to što je u blizini bilo još ljudi, niti što mu se vidi lice. Pucao je hladnokrvno, na kraju ga overio na samoj benzinskoj pumpi. Marković je potrčao pokušavajući da se spase, ali uzalud. Verovatno je hteo da se dokopa šume, ali je zločinac bio brži".

Ipak, snimak otkriva i da je ubica profesionalac, koji je pazio na svaku sitnicu koja je mogla da ga identifikuje. Pokrio je uši, a kaput je sakrio konstituciju tela.

To će, navodi list, u mnogome da oteža rad na njegovom prepoznavanju.

Od toga ko je ubio Markovića, policiju mnogo više interesuje ko je dao nalog i ko je organizovao brutalno smaknuće.

Podsećamo - jedan od vođa navijača Partizana Ljubomir - Kića Marković ubijen je u petak uveče u beogradskoj opštini Voždovac, a pojavio se snimak sa bezbednosnih kamera, koje su zabeležile trenutak likvidacije.

Snimak ubistva se pojavio na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako muškarac sa dužom jaknom i kapuljačom prebačenom preko glave prilazi grupi u kojoj je bio Ljubomir "Kića" Marković. Oni su stajali ispred balona za fudbal, a kada je muškarac sa kapuljačom prišao, Marković je počeo da beži.

Napadač je potrčao za Markovićem i u njega ispalio pšet metaka. Marković je odmah pao, a napadač mu je prišao i pucao mu u glavu.

Mediji spekulišu da je mogući motiv ubistva borba za prevlast na južnoj tribini i da je Ljubomir "Kića" Marković planirao da osnovuje novu frakciju Grobara koja bi "preuzela" tribinu koja je simbol podrške navijača Partizana. Međutim, to su samo špekulacije i nezvanična saznanja sa početka istrage.

Evo ko je bio ubijeni vođa Grobara

PUCNJAVA U BEOGRADU: Ubijen vođa Grobara! (FOTO)

Tagovi:
Sve vijesti