"Takvog kriminalca majka rijetko rađa"

Autor:

Aleksandar Vučić o "slučaju Bastać" - "Uzimao je pare i za kokice - takvog kriminalca majka retko rađa, uzimao je pare i za decu u predstavama pozorišta i za gerontodomaćice, za sve je uzimao proviziju".

"Takvog kriminalca majka rijetko rađa" Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je posle sednice Predsedništva SNS ponovo komentarisao optužbe koje je protiv predsednika opštine Stari grad i funkcionera Stranke slobode i pravde Marka Bastaća izneo njegov kum Lazar Lešnjak.

"Šta bi bilo da je to uradio neko iz SNS? Ne bismo mogli da živimo. Taj ako ne bi bio obešen prvo veče i mi zajedno sa njim, naravno metaforički govorim", rekao je predsednik o ovom slučaju posle sednice Predsedništva SNS.

Podsećamo - Lazar Lešnjak, venčani kum Marka Bastaća i njegov doskorašnji saradnik, optužio je predsednika opštine Stari grad da je uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili u centralnoj beogradskoj opštini. Bastać je to demantovao, a mediji su potom objavili da je Više javno tužilaštvo pokrenulo pretkrivični postupak protiv Bastaća.

Vučić je danas osudio one iz Bastaćevog okruženja "koji nalaze izgovore za zločine koje je taj čovek činio" i ocenio da je strašan podatak da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas prijavio da su mu prihodi 619 miliona evžura.

"To je on (Đilas) prijavio APR-u. Prijavio je i svoj profit i još nam drže lekcije o poštenju", rekao je Vučić.

"Razumete li, ljudi šta ja pričam? To je on prijavio - on - etalon za korupciju", dodao je predsednik.

"Očekujemo država da radi svoj posao u ovom slučaju, i Tužilaštvo i policija", naglasio je predsednik.

Sve vijesti