"Zašto bih zvao Sergeja, da sam sebe skinem s vlasti?!"

Autor:

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je neistinita izjava predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da ga je zvao, jer, kako navodi, nema razloga "da diluje s nekim kako bi sam sebe skinuo s vlasti".

0
A- A A+
Foto: MONDO/Stefan Stojanović

  Predsednik PSG Sergej Trifunović izjavio je da ima redovnu komunikaciju sa šefom SPS Ivicom Dačićem. Trifunović je gostujući na televiziji N1 kazao da ga šef socijalista zove bukvalno "zbog svega i svačega".

Lider SPS je istog dana reagovao rekavši da Trifunović ne govori istinu, a danas je rekao:

"Zašto bih ja zvao Sergeja (Trifunovića) ili da dilujem sa nekim kako bih sam sebe skinuo sa vlasti. Ili da se udružim sa (Draganom) Đilasom koji nikada neće doći na vlast. Nisam ja toliko glup, ali sve je to politika", rekao je Dačić.

On je dodao da svaka stranka ima svoju politiku i želi da se obrati biračima, ali da to ne treba i neće da ugrožava državne i nacionalne interese.

Dačić je rekao da nije dobro što su napadi na njega počeli dok je bio na sednici Saveta bezbednosti i dok se, kako je objasnio, svađao sa ambasadorokom tzv. Kosova Fljorom Čitaku.

"U isto vreme pokrenuta je tema koja veze nema sa životom, niti je istinita", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da su odnosi SNS i SPS zasnovani na tome da dele saglasnost oko ključnih političkih ciljeva i ponovio da je sve drugo stvar međustranačkih odnosa koji, ponovio je, nikada ne treba da narušavaju ono što se radi u interesu države.

Na izjavu Sergeja Trifunovića je reagovao i lider SNS Aleksandar Vučić.

"To su njihove kombinacije. Jedina meta smo uvek ja ili neko od ljudi iz SNS. Imaju pravo na svoje političko delovanje. Ja dsam jedii koji ne plaća nijedan tabloid, ja sam jedini čovek koji neće da plaća reket", kazao je on.

Tagovi:
Sve vijesti