Kapetanovo jezero i zlatom obojena priroda! (VIDEO)

Kapetanovo jezero se nalazi na planini Lukavici. Od Podgorice do njega kolima možete stići za manje od 2 i po sata uz zaustavljanja. U ovo doba godine priroda dobija zlatnu boju, pa su izleti nestvarno lijepi!

Kapetanovo jezero i zlatom obojena priroda! (VIDEO) Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Put do Kapetanovog jezera je označen i asfaltiran, sve do pet kilometara pred jezero. Tu počinje makadam, uz opreznu vožnju i malom brzinom stići ćete do na obalu jezera.

Sa dvije strane obale postoje „naselja“, kuće u kojima žive porodice koje se, koliko smo vidjeli, bave uglavnom stočarstvom. Vazduh na planini je svjež, a nas je vrlo brzo po dolasku uhvatila i kiša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Na jezeru se nismo mnogo zadržali, ali ono što je ispunilo naša srca su zlatne nijanse jeseni. I šuma i planine su presvučene u jesenje boje, pa je vožnja uskim putem pravo uživanje. Takođe, nekoliko stonina metara prije jezera, sa desne strane postoji kuća sazgrađena u stijeni. Po livadama ćete zapaziti puštene konje, krave i ovce, kao i čobane.

kuća, koliba, stijena, planina Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

 Sada su već dani kratki a i sezona kiša je počela, pa vjerovatno nećete ugrabiti lijep dan za obilazak ovog jezera. Zato ga dodajte na listu za proljeće, jer je zaista vrijedno obilaska!

Sve vijesti