Origijeva "alatka" digla UZBUNU u Engleskoj!

Autor:

UEFA je znala da kazni i zbog toga što je mačka ušetala na teren tokom meča...

Origijeva "alatka" digla UZBUNU u Engleskoj! Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Malo ko je očekivao da će jedna od najinteresantnijih vijesti iz 3. kola Lige šampiona biti ta da je belgijska policija "skinula transparent" na kome je vidljiv polni organ Divoka Origija, fudbalera Liverpula, koji stoji pored trofeja ovog takmičenja.

Policija oduzela transparent sa Origijevom "alatkom"

Ipak, ocijenjeno je da je u pitanju rasistička poruka i zbog toga je već počela istraga nadležnih organa, a kako prenose britanski mediji, neće biti iznenađenje ako Liverpul bude i kažnjen.

UEFA i dalje čeka izvještaj delegata koji je sigurno primijetio oduzimanje transparenta "sa alatkom" Origija, a pitanje je da li će pomoći i to što je Liverpul pravovremeno reagovao i obavijestio policiju da spornu poruku ukloni i prije nego što je počeo meč protiv Genka (1:4).

"The Sun" prenosi da je UEFA uvek rigorozna na rasizam i da Liverpul najmanje čeka novčana kazna, a podsjećaju da su klubovi bili "rebnuti" i za manje prekršaje.

Tako je recimo Bešiktaš morao da plati 30.000 funti prošle godine pošto je mačka ušetala na teren tokom utakmice Lige šampiona protiv Bajerna, dok su najčešće kazne UEFA zbog rasizma - doduše nikada do sada zbog transpararenta sa genitalijama.

Šta vi mislite, da li bi UEFA zbog ovog transparenta trebalo da kazni Liverpul?

Sve vijesti