Novi incedent u UIKS-u: Robijaša pretukli cimeri!

Autor:

Novi incident u ZIKS - zatvorenik R. B. pretučen prije tri dana od strane četvorice kolega, piše Dan.

Novi incedent u UIKS-u: Robijaša pretukli cimeri! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika R. B. su pretukla četvorica robijaša, Porodica R.B., prema navodima Dana, ima saznanja da je on od silnog batinanja zadobio prelom noge, kao i više podliva od kojih mu je jedno oko zatvoreno.

Podgorički dnevnik navodi da iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija tvrde da je ovaj zatvorenik zadobio lakše tjelesne povrede. 


Incident se dogodio u paviljonu A spuškog zatvora 20. oktobra, oko 12 časova. Napadači i R.B. smješteni su u istom boravku u paviljonu A. Kada je došlo do sukoba, ostali zatvorenici su pritrčali kako bi pomogli napadnutom cimeru i spriječili veće posledice, piše Dan.

List dodaje da su o tuči odmah obavijestili komandire u zatvoru, koji su došli do mjesta sukoba i razdvojili zavađene.

R.B. je odmah odveden u prostorije za ukazivanje ljekarske pomoći, a zatim i u Klinički centar Crne Gore. Nakon što mu je ukazana pomoć vraćen je u zatvor, a četvorica napadača smješteni su u posebne ćelije.

Iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a saopštili su Danu da je “po prijavi napada na zatvorenika B.R., imenovanom bez odlaganja ukazana adekvatna medicinska pomoć od strane nadležnih iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a i ljekara u Kliničkom centru Crne Gore, kojom prilikom su kod zatvorenika konstatovane lakše tjelesne povrede, nakon čega je lice vraćeno u KPD Podgorica.

Iz UIKS-a su dodali da će na osnovu prikupljenih podataka biti pokrenut disciplinski postupak protiv četvorice zatvorenika u odnosu na koje su preduzete posebne mjere predostrožnosti.

Tagovi:
Sve vijesti