Pavićević: Kažnjeni smo za bespotrebne greške

Autor:

Trener Mornara nakon poraza od Tenerifa ocijenio da je njegov tim igrao dobro 35 minuta, ali da je za pobjedu protiv rivala kvaliteta kakv ima španski sastav potrebno da se igra svih 40 u istom ritmu.

Pavićević: Kažnjeni smo za bespotrebne greške Foto: PROMO/Mornar-MEDIA Pro

Šef struke Mornara je nakon drugog poraza u FIBA ligi šampiona priznao da je njegov tim, kao i na prethodne dvije utakmice, ponovo pao u poslednjih pet minuta meča i zato bio kažnjen porazom.

Znali smo da imamo za rivala veoma iskusnu i veoma kvalitetnu ekipu, jednu od najboljih u Španiji. Napravili smo neke bespotrebne, da ne kažem glupe greške i za to bili kažnjeni. Ponovo smo, kao i protiv Rige i Partizana bili u igri 35 minuta, a onda pali. Da bi ste dobili ovakvog rivala potrebno je da igrate svih 40 minuta“, rekao je Pavićević na konferenciji za medije po završetku meča.

On je dodao da su njegovi momci željeli pobjedu i borili se za nju, ali to nije bilo dovoljno i da se izbori.

„Očigledno nam treba da posložimo još neke kockice. Nažalost, još uvijek nismo odradili nijedan trening u kompletnom sastavu. Obično se na domaćem terenu dobijaju utakmice koje držite pod kontrolom do završnih pet minuta ali nama nedostaje upravo uigranost da bi mogli da tako odigramo i završnicu“, rekao je Pavićević.

Najbolju partiju od povratka u Mornar odigrao je Brendis Rejli Ros (12 poena, 5 skokova). Amerikanac na konferenciji za medije, međutim, nije želio da prokomentariše taj detalj.

Kada izgubite nebitno je ako je neko odigrao dobro. Nismo dobili utakmicu i nema razloga za zadovoljstvo“, bio je kratak Ros.

Bolji finiš Tenerifa u Topolici

Sve vijesti