PRINC šalje ponudu za Junajted!

Autor:

Siti je u vlasništvu ljudi iz Emirata, dok bi Junajted mogao da bude "igračka" bogatog Saudijca...

0
A- A A+
Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

  Najbogatiji klub na svetu možda menja vlasnika!

Navijači trofejnog Mančester junajteda nezadovoljni su porodicom Glejzer i načinom na koji vode klub od odlaska Ser Aleksa Fergusona, tako da se nesto na "Old Trafordu" mogu čuti i povici da žele njihov odlazak, a bogati Amerikanci ih možda i poslušaju...

Kako prenosi britanski "Mirror", Glejzeri očekuju da u narednim nedeljama dobije ponudu saudijskog princa Mohameda Bin Salmana, koji je već nudio 3 milijarde dolara i bio odbijen.

Glejzeri, koji su vlasnici i NFL kluba Tampa Bej, žele da testiraju tržište i vide da li bi im u ovom trenutku bilo pametno da napute Mančester junajted koji je već u ozbiljnim rezultatskim problemima, pošto se čini da ni sa Solskjerom nisu pogodili, kao ni sa Mojesom, Van Galom i Murinjom.

Amerikanci su većinski vlasnici Junajteda od 2005. godine kada su ga kupili za 1,4 milijarde dolara, a pretpostavlja se da ne bi prihvatili ponudu manju od 4 milijarde dolara.

O pomenutom princu iz Saudijske Arabije se zna malo, a za sada nisu komentarisali novi pokušaj "preuzimanja kluba", dok su za prethodni kazali da je u pitanju "čista izmišljotina", iako svi izveštaji sa Ostrva ukazuju na drugačije.

Zanimljivo je da su vlasnici Mančester sitija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, takođe države sa Arabijskog poluostrva.

Vlasništvo Mohameda Bin Salamana procenjeno je na 3 milijarde dolara.

Sve vijesti