“Širina u napadu lomi ozbiljnog protivnika“

Autor:

Budućnost Voli u 3. kolu ABA lige u SC Morača dočekuje (20.00) Primorsku iz Kopra, novi – stari trener Petar Mijović je optimista

0
A- A A+
Petar Mijović, Budućnost Foto: MONDO/Danilo Jauković

  Promjena trenera je uslijedila, a novi šef stručnog štaba najavljuje i neku novu Budućnost Voli!

Petar Mijović je naslijedio Slobodana Subotića kao 11. rješenje na klupi “plavih“ od 2013. godine, a čovjek koji je prošle godine osvojio Erste ligu će debitovati u ABA ligi u 3. rundu regionalnog takmičenja protiv Primorske.

Debitant na Jadranu igra odličnu košarku, dokazali su to u Super kupu protiv Crvene zvezde, ali i protiv Partizana u ABA ligi. Međutim, Budućnost Voli sa skorom dvije pobjede - nula poraza je favorit protiv ekipe iz Kopra koja je na skoru jedan - jedan.

To je prije svega ozbiljno organizovan klub, sa jasnim ambicijama. Oni se ne osjećaju kao debitanti, njihovi rezultati jasno govore o kakvoj je ekipi riječ. Imaju dobro selektiranu ekipu, trener Golemac ima kontinuitet na klupi, vrlo dobro radi svoj posao. Uradićemo sve da potvrdimo pobjedu nad Zvezdom, jer ta pobjeda dobija na važnosti samo ako slavimo protiv Primorske“, rekao je novi - stari trener Mijović pred večerašnji okršaj sa Primorskom u SC Morača (20.00), koji je najavio određene promjene u igri.

Pokušaćemo da rastererimo Kobsa i Bamforta, koristimo i druge opcije i da u narednom periodu, kratkoročnom ili dugoročnom, odigramo sa većom širinom u napadu”.

Iza “plavih“ je turbulentna nedjelja, a posebno se to odnosi na odlazak popularnog Piksija sa klupe. Ali, košarka je takva, a Mijović je spreman dočekao da uđe u vatru.

Događaju se ovakve stvari, sport je to. Igrači su, prevashodno, dobro plaćeni da izvršavaju svoje obaveze. Mislim da su momci svjesni u kakvom smo momentu i da oni imaju dio odgovornosti. To su iskusni igrači, ozbiljne ličnosti i vjerujem da će reagovati na pravi način”, jasan je Mijović.

Tagovi:
Sve vijesti