Četvrti kraj za klub sa Sicilije!

Autor:

Ipak, još ranije je osnovan novi klub sa (skoro) istim imenom koji se takmiči u Seriji D.

0
A- A A+
Palermo Foto: Guliver/Getty Images/Tullio M. Puglia

  Palermo je ugašen, ali i dalje nastavlja da živi. Stigle su informacije iz Italije koje su potvrdile ono što se očekivalo - "US Citta di Palermo" je prestao da postoji posle 32 godine.

U petak je bilo objavljeno da je ovaj klub, koji se do prošle sezone takmičio u Seriji B, sada ugašen zbog bankrota. Sud u Palermu je prihvatio predlog tužilaca da Palermo proglase insolventnim.

"Korijere delo Sport" je preneo da je Andrea Zamparini, sin bivšeg vlasnika kluba Mauricija Zamparinija, poslao ponudu u vrednosti od 10.000.000 evra kako bi rešio klub dugovanja, ali je ta svota bila smatrana za isuviše nisku kako bi ponuda bila prihvaćena.

Palermo je prošle sezone završio sezonu u gornjem delu tabele i trebalo je da se takmiči u plej-ofu Serije B za popunu poslednjeg mesta u Seriji A, ali su zbog finansijskih dugovanja bili izbačeni iz takmičenja i pre nego što je doigravanje počelo.

Njima nije bilo dozvoljeno da se takmiče u Seriji B u sezoni 2019/20 zbog tih finansijskih neregularnosti, a odmah potom je bio osnovan i takozvani "feniks klub", novi tim Palerma koji se sada takmiči u Seriji D, četvrtom rangu italijanskog fudbala.

Taj novi klub zvanično se zove "SSD Palermo" i takođe nastupa u roze opremi i na stadionu "Renco Barbera".

"US Citta di Palremo", upravo ugašeni klub, bio je čak četvrta verzija originalnog Palerma, osnovanog davne 1900. godine. Druga verzija je osnovana 1920, a treća 1941. godine.

Poslednji ugašeni Palermo je bio osnovan 1987. i ostvario je najbolje rezultate u istoriji kluba baš u ove 32 godine.

Palermo je tri puta tokom 21. veka uspeo da završi kao petoplasirani klub Serije A, dok su 2011. igrali i u finalu Kupa Italije.

"SSD Palermo" je sada član grupe "I" u Seriji D i posle šest kola imaju maksimalan učinak.

Sve vijesti