LETITE "NA KRATKO", 20 eura više zbog zdravlja planete

Autor:

Njemačka vlada planira da drastično poveća porez na letove aviona, a povećanje je posebno izraženo za kratke relacije, jer je avioindustrija veliki zagađivač planete.

LETITE "NA KRATKO", 20 eura više zbog zdravlja planete Foto: MONDO/Lana Stošić

Porez će biti veći za 74 odsto a mjera će biti donijeta u okviru mjera za borbu protiv klimatskih promjena, kažu izvori u izvršnoj vlasti.

Predlog zakona koji sadrži i povećanje poreza na letove duže od 2.500 kilometara, Vlada bi trebalo da odobri danas, izjavio je u utorak vladin izvor za AFP.

Konkretno, država će od aprila 2020. uzimati 13,03 eura po karti za kratak let, a sada uzima 7,50 eura. Kada se na tu taksu dodaju i porezi, povećanje iznosi nekih dvadestak eura.

BOLJE JE IĆI VOZOM

Povećani porezi treba da njemačkoj državi donesu dodatnih 740 miliona eura godišnje i da više nego nadoknade efekat smanjenja PDV-a na karte za železnički prevoz. Naime, od januara 2020. godine porez na željezničke karte na dugim relacijama biće smanjen na svega sedam odsto, sa sadašnjih 19 procenata. Ta nova, niža stopa je već na snazi za kraća putovanja vozom.

Za letove od 2.500 do 6.000 kilometara, porez će biti 33,01 eura, a sada je 23,43, a za letove na dugim relacijama povećaće se sa sadašnjih 42,18 eura na 59,43.

"Ne možemo dozvoliti da Njemačka ponovo propusti svoje ciljeve u zaštiti životne sredine", rekla je ministarka zaštite životne sredine Svenja Šulce prošle nedjelje kada je predstavljen predlog zakona o klimi.

"Njemački ciljevi u vezi s klimom prvi put postaju pravno obavezujući", dodala je ona.

Njemačka kao prva evropska ekonomija neće sledeće godine dostići cilj od 40 odsto smanjenja emisije CO2 u odnosu na 1990. godinu.

Njemačka želi smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte za deset godina za 55 odsto, ali bi i to bilo iznad nivoa iz 1990. godine, a želi i 65 odsto učešća obnovljivih izvora energije u svojoj proizvodnji električne struje.

Da bi se to postiglo, u Njemačkoj će biti uspostavljen sistem "trgovanja emisijama" zagađenja, posebno za prevoz i javne delatnosti.

Predstavljen u septembru posle višenedecljnih pregovora konzervativaca CDU/CSU Angele Merkel i socijaldemokrata (SPD), nacrt zakona su ekološka opozicija i nekoliko nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine već ocenile kao "neambiciozan".

Tagovi:
Sve vijesti