Tvrdi da je njen sin primoran da prizna krivicu

Autor:

Podgoričanka N. J. optužila je pripadnike Uprave policije da su njenog sina D.J. primorali da potpiše priznanje za četiri razbojništva.

 Tvrdi da je njen sin primoran da prizna krivicu Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

D. J. je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine.

Njegova majka tvrdi da su policijski inspektori njenog sina primorali da potpiše izrežiranu izjavu, govoreći mu da će terapiju koju je primao dobiti tek nakon potpisa, piše Dan.

Okrivljeni D.J. je ponovio da nije kriv i da je bio primoran da daje lažno priznanje i na saslušanju i prilikom suđenja u Osnovnom sudu u Podgorici, tvrdi njegova majka.

Sudija to nije cijenio kao istinit iskaz, već ga je oglasio krivim i osudio ga na tri i po godine. Tu presudu potvrdio je Viši sud u Podgorici.

N. J. je podgoričkom dnevniku rekla da ne zna na osnovu kojih dokaza je njen sin osuđen budući da je objasnio da je bio primoran da u policiji potpiše izjavu kako bi dobio terapiju.

Prema njenim tvrdnjama na saslušanju u policiji i tužilaštvu nije dozvoljeno da prisustvuje advokat njenog sina.

Osim toga, prilikom pretresa oni su kod njega pronašli nešto novca, koji su mu odmah vratili. Od kada se osumnjičenima za krađu novca vraća novac?”, rekala je N. J. I dodala da nijedna od četiri radnice koje su opljačkane nije prepoznala prepoznala kao počinioca krivičnog djela.

D. J. je uhapšen početkom marta i u spuškom zatvoru je već 10 mjeseci. Razbojništva za koja je osuđen počinjena su mjesec dana ranije, navodi Dan.

Sve vijesti