Serhio Ramos želi na Olimpijske igre u Tokio?

Autor:

Kapiten Real Madrida bi mogao da nastupi na fudbalskom turniru najveće sportske manifestacije.

Serhio Ramos želi na Olimpijske igre u Tokio? Foto: Guliver/Getty images/Matthias Hangst

Serhio Ramos je osvojio gotovo sve što se u fudbalu može osvojiti. Iako je Sevilju napustio prije nego što je bio dio onih silnih trofeja u Ligi Evrope, kapiten Real Madrida je tokom karijere "kompletirao set".

On je u klupskom fudbalu bio šampion Španije, osvajač španskog kupa i superkupa, Lige šampiona, UEFA Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Sa Španijom je dva puta podizao trofej evropskog prvaka i jednom na Svjetskom prvenstvu.

Ipak, izgleda da bi defanzivac mogao da napadne još jedan veliki uspjeh.

Kako navodi španska "Marka", Ramos bi mogao da nastupi za reprezentaciju Španije na Olimpijskim igrama 2020. godine! Ramos nikada nije nastupio na toj smotri, a španski list navodi da bi to za njega bilo interesantno.

"Ako se otvori prilika da ode u Tokio, to bi bilo veoma uzbudljivo za njega", navodno je rekao izvor blizak Ramosu.

Kapiten Real Madrida bi tako imao priliku da napadne zlatnu medalju, a to bi činio kao jedan od tri igrača starijih od 23 godine.

Na Olimpijskim igrama i dalje važi to pravilo za muški fudbal, gdje mogu da nastupaju samo igrači do 23 godine uz tri "bonus" igrača koji su stariji od te granice.

Španija se uglavnom nije odlučivala da na olimpijske turnire vodi starije igrače, ali sada bi to moglo da se promijeni.

Fudbalski turnir na OI u Tokiju na programu su od 22. jula do 8. avgusta, a najveći problem u cijeloj situaciji je što se Evropsko prvenstvo širom kontinenta igra sve do 12. jula i finala na Vembliju.

Sve vijesti