Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Ulcinju

Autor:

Službenici policije uhapsili su T.D. iz Zaječara zbog sumnje da je prije mjesec pokušao da ubije Đ.M. iz Ulcinja.

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Ulcinju Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Načelnik Centra bezbjednosti Bar, Veselin Magovčević, kazao je da je 10. septembra, oko šest sati ujutru, u ulici Ivana Milutinovića došlo do upotrebe vatrenog oružja, usljed čega je Đ.M. zadobio teške tjelesne povrede.

„Službenici Uprave policije su, nakon sprovedenioh opsežnih mjera i radnji, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, 8. oktobra uhapsili T.D. rođenog 1983. godine u Zaječaru, u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju“, kazao je Magovčević.

Kako je naveo, tokom istrage je utvrđeno da se T.D. na izvršenje tog krivičnog djela odlučio podstreknut od nepoznate osobe.

Izvor: Uprava policijePrema riječima Magovčevića, T.D. je nakon višednevne opservacije kretanja i navika oštećenog, čekao pogodan trenutak, da bi mu 10. septembra prišao i pucao u njega iz pištolja, na čega se dao u bjekstvo.

Policijski službenici su utvrdili da je T.D. u namjeri prikrivanja tragova više puta mijenjao smještaj u blizini kuće oštećenog.

„Pretresima tih lokacija, policijski službenici su izuzeli više materijalnih tragova i dokaza koji se dovode u vezu sa izvršiocem ovog krivičnog djela, i koji će biti predmet vještačenja“, navodi se u izjavi Magovčevića.

On je dodao da Uprava policije raspolaže sa saznanjima o motivu izvršenja krivičnog djela, ali da zbog daljeg toka postupka i nesmetane istrage ne može da ih saopšti.

Sve vijesti