"Novog Mesija" lako ubijedili da postane ŠPANAC

Autor:

Kada nisu uspjeli prije petnaestak godina da ubijede Mesija, sada su dobili bitku...

"Novog Mesija" lako ubijedili da postane ŠPANAC Foto: Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

Fudbalska federacija Španije pokušala je da privoli supertalentovanog Lionela Mesija da nastupa za "crvenu furiju", ali je najbolji fudbaler u istoriji Barselone to odbio...

Oduvijek mu je bio san da nastupa za Argentinu, iako bi možda veće uspjehe ostvario sa Španijom koja je bila i prvak svijeta 2010. godine, međutim njegovog nasljednika u dresu "Blaugrane", tinejdžera Ansua Fatija, čelnici Saveza su znatno lakše ubijedili.

Momak rođen u Gvineji Bisao ipak neće nastupati za reprezentaciju ove afričke zemlje, kao ni za zemlju svog oca - Portugal - koja se takođe raspitivala.

Španija je dobila "diplomatski rat" za Ansua Fatija koji i dalje ima samo 16 godina, a jedna od stvari koje su odlučile jeste i skori poziv u A selekciju "crvene furije", što znači da bi mladi dribler Barselone mogao da preskoči nekoliko koraka.

Nagovještaj ovakvog slijeda događaja mogao je da se vidi još juče pošto Fati neće ići na Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, već ga čekaju seniori.

Fati je inače ove sezone debitovao za Barselonu i već je postigao dva gola u šest utakmica, obarajući nekoliko rekorda. Prije dolaska u "La Masiju" igrao je za mlađe kategorije Sevilje, međutim kada su se Katalonci javili brzo je odlučio da im se pridruži...

Sve vijesti