Uhapšen zbog napada na službeno lice

Autor:

Službenici Uprave policije uhapsili su R.D. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz policije.

Uhapšen zbog napada na službeno lice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Službenici Uprave policije su juče u ulici Muharema Asovića kontrolisali vozilo bez registarskih oznaka kojim je upravljalo nepoznato lice. Policijski službenici su prišli vozilu radi kontrole i legitimisanja lica kada je prišao R.D. i poliicjskim službencima uputio uvrjedljive riječi", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, poicajac je upozorio R.D da se udalji, ali nije poslušao naredbu.

"R.D. je nakon toga otvorenom šakom udario policijskog službenika u predjelu glave. U cilju savladavanja aktivnog otpora i odbijanja napada od sebe policijski službenik je upotrijebio sredstva prinude prilikom čega je R.D. zadobio povrede", navodi se u saopštenju.

R.D. je lišen slobode i doveden u službene prostorije policije gdje mu je ukazana ljekarska pomoć od strane službenika Hitne medicinske pomoći, saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.D. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru.

Shodno zakonskoj proceduri o upotrebi sredstava prinude obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju policije.

Sve vijesti