“Vjerujemo u bolje sjutra”

Autor:

“Hrabri sokoli” sjutra veče pod Goricom igraju protiv Bugarske u kvalifikacijama za EURO 2020, “crveni” traže prvi trijumf i skok sa posljednjeg mjesta u grupi

“Vjerujemo u bolje sjutra” Foto: MONDO

Selektor Faruk Hadžibegić, baš kao i cijela fudbalska reprezentacija Crne Gore, sanja prvu pobjedu na klupi “hrabrih sokola”. Prvu takmičarsku, jer je debi protiv Mađarske bio prijateljski meč.

A Bugarska pod Goricom sjutra veče (20.45) je prava prilika za to!

Međutim, ako se ne upišu tri boda neće biti smak svijeta.

Rezultat je proces malo dužeg rada, dužeg perioda... Potrebno je da se sklope stvari - da smo kompletni, da nema povreda... Logično je da imamo takmičarsku želju, to je sportski. Niti ćemo padati u euforiju, a niti u katastrofu, ali ne stidim se da kažem da želim pobjedu“, rekao je Hadžibegić.

Cjelokupna situacija pred utakmice sa Bugarskom i Kosovom u ponedjeljak u Prištini (20.45) nije dobra. Samopouzdanje je na niskom nivou, navijači su okrenuli leđa ekipi…

Mi samo rezultatima možemo da promijenimo situaciju. Svjesni smo gdje smo i da su tribine prazne, ali ne stvara se ništa na jednom meču. Svaka utakmica je šansa i moramo da uradimo sve da je iskoristimo. Nije normalno da budemo peti, ali mi moramo da stvorimo uslove da zainteresujemo publiku”, rekao je 62-godišnji Sarajlija, koji se nadovezao.

Osnovna stvar je da pobijedimo, jer prolazimo kroz težak period, a vjerujemo u bolje sjutra. Duboko vjerujem da smo bolje odradili pripreme nego prethodne i očekujem pobjedu“.

Hadžibegić je jasan: Razlog svakog okupljanja nacionalnog tima mora da bude pobjeda.

Nemam pravo da kažem da smo bolji, ali smo tu po kvalitetu sa Bugarima. Onog momenta kada budemo kompletni, kada napravimo pobjedničku atmosferu, nećemo davati prednost nijednom rivalu. Razlog svakog okupljanja mora da bude pobjeda, a ne priča o situaciji, povredama, ima li ili nema publike”, rekao je Hadžibegić, koji ne može da računa na Tomaševića, Vešovića i Bakića, dok je Savićević pod znakom pitanja.

Ako budemo na nivou naših mogućnosti vjerujem da ćemo ih pobijediti. Dobri su, igraju brzo, ali imamo kvalitete kojima možemo da ih nadigramo”, rekao je Hadžibegić.

Sve vijesti