Vukčević: Pobjeda za zemlju, grb i navijače

Autor:

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra veče dočekuje Bugarsku (20.45), svi se nadaju premijernom trijumfu u kvalifikacijama za EURO 2020.

Vukčević: Pobjeda za zemlju, grb i navijače Foto: MONDO

Šanse za veliko takmičenje su ponovo izgubljene, ali moralna obaveza da se upiše makar jedna pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. postoji.

Prva prava prilika za to je Bugarska sjutra veče pod Goricom (20.45, NOVA M), jer Kosovo u Prištini (14. oktobar) je težak ispit, a Engleskoj na Vembliju narednog mjeseca je nemoguće prijetiti.

Imamo dvije utakmice koje su bitne zbog nas, zbog reprezentacije, navijača, Saveza... Ne možemo, ne smijemo da dozvolimo da budemo posljednji u grupi. Biće to ispit na psihološkom planu, više nego na takmičarskom”, rekao je Nikola Vukčević, koji je svjestan da “hrabri sokoli” nikada nisu bili u ovako teškoj situaciji - posljednji na tabeli.

Očekivali smo dosta u ovom ciklusu, data je šansa selekcijama kao što je Crna Gora. Uticao je splet okolnosti, ali neću da umanjujem krivicu nas igrača. Bilo je, međutim, dosta vanfudbalskih okolnosti. Svako od nas mora na svakom meču da pruži maksimum, mnogo bi nam značilo da dobro završimo ovu priču“, jasan je vezista Levantea.

Engleska, Češka i Kosovo su definitivno u aktuelnim kvalifikacijama pokazali mnogo više nego “crveni”, dok je Bugarska na našem nivou.

Pokazali smo u Sofiji da možemo da igramo sa Bugarima, sada smo domaćini, trebalo bi da bude lakše. Kosovu je bitna utakmica, a mi tamo igramo za našu zemlju, naš grb, našu reprezentaciju”, rekao je popularni Điđo, koji se vratio na meč sa Bugarskom u Sofiji kada je bilo 1:1 poslije sramnog penala koji je dosudio Rudi Buke.

Da se ta utakmica završila kako je trebalo i kako je bilo fer, možda bi kvalifikacije otišle u drugom smjeru. Igram fudbal 15-16 godina, nikad nisam vidio takvu grešku. Ali, to nije motiv, motiv je pobjeda, da završimo ovo kako dolikuje“, rekao je Vukčević.

Sve vijesti