Split u opsadnom stanju, a navijači se, ipak, tukli!

Autor:

Ne može u Splitu da igra Hrvatska, a da ne bude incidenata. Torcida se tukla sa Mađarima. Dalmacija u opsadnom stanju.

Split u opsadnom stanju, a navijači se, ipak, tukli! Foto: MONDO/P. V. Ovo je ispisano na pumpi kod Vrčina

Hrvatska se vratila u Split…

"Vatreni" će večeras (od 20.45) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati na "Poljudu" Mađarsku u derbiju Grupe E.

U Dalmaciju je u sredu uveče doputovala velika grupa navijača gostujuće reprezentacije, a njih je "dobrodošlicu" poželela Hajdukova Torcida. Ovaj bliski susret dve navijačke grupe nije mogao da prođe bez incidenata.

Uz pratnju jakih policijskih snaga Mađari su stigli do Rive, gde su i nastali prvi problemi zbog skandiranja "Mađarska, Mađarska".

Poveća grupa od oko 50 huligana fotografisala se na čuvenoj splitskoj plaži Bačvice. Bio je to povod da reaguju huligani iz Splita, koja je krenula u napad i jurnjavu ulicama dalmatinskog grad.

Tom prilikom povređen je mađarski navijač…

Zahvaljujući brzoj reakciji policije sprečeni su veći incidenti. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski.

Izvor: YouTube

Prema pisanju "Slobodne Dalmacije", u Splitu vlada opsadno stanje, kao da u najmanju ruku dolazi predsednik SAD Donald Tramp.

"Danima se tako govori o pojačanim merama sigurnosti, u gradu se na svim frekventnijim mestima nalaze policijski kombiji s interventnom policijom, legitimišu se svi za koje policija, po ko zna kojem kriterijumu označili da su "sumnjivi"... Nekom neupućenom činilo bi se da u Split, u najmanju ruku, po nivou policijske budnosti i prisutnosti, dolazi Donald Tramp na razgovor sa iranskim kolegom o tome hoće li započeti Treći svetski rat ili ne", stoji u tekstu "Slobodne Dalmacije".

Iz policije, ipak, uveravaju da je u pitanju normalna procedura kada je reč o utakmicama "visokog rizika".

"Mi to redovno radimo i na utakmicama kad reprezentacija igra u Zagrebu i na drugim javnim manifestacijama, kao i prilikom dolaska stranih državnih delegacija u Hrvatsku. O tome se malo zna i malo piše. I bolje da je tako", rekao je pripadnik specijalnih anti-terorističkih jedinica.

Splitski navijači su i pored jakih mera bezbednosti uspeli da pošalju poruku zbog paranoje koja vlada u ovom gradu. Na dva transparenta ispisane su poruke: "Mogu li golubovi formirati kukasti krst?" i "Čega se bojite".

Naravno, poruke su uklonjene rekordnom brzinom...

Sve vijesti