Kako je Ivanović stao uz legende Partizana

Autor:

Napadača Partizana postao prvi fudbaler koji je poslije više od šest decenija postigao pet golova na jednoj takmičarskoj utakmici.

Kako je Ivanović stao uz legende Partizana Foto: MN PRESS

U prvoj deceniji postojanja FK Partizan i koju godinu duže - često su se dešavale utakmice na kojima su golgeteri crno-bijelih, prije svih Stjepan Bobek, po pet i više puta "rušili" protivničke odbrane i radovali se pogocima.

Po tom pitanju legendarni Štef je neprevaziđen. Bobek je dva puta uspio da u Kupu Jugoslavije postigne i po osam golova, jednom je bio strijelac šest i jednom pet pogodaka.

Vrsni strijelac Miloš Milutinović je u pobedi Partizana u Kupu protiv Budućnosti od 9:0 postigao šest golova 11. marta 1956. godine.

Marko Valok je dva puta bio strijelac pet golova. U ubedljivom trijumfu protiv Hajduka sa Liona od 17:0, ali i protiv BSK-a, kada se je samo njegove ime stajalo pored minuta u kojima je "parni valjak" tresao protivničku mrežu.

Od te utakmice prošlo su 63 godine, da bi na red došao duel na kojem se pogocima istakao jedan čovjek. Partizan i Vodojaža sastali su se u šesnaestini finala Kupa, a pobjedi crno-bijelih od 6:0 doprinio je Đorđe Ivanović sa pet golova.

Na taj način Ivanović je ušao u istoriju kluba iz Humske, kao tek četvrti igrač u njegovoj istoriji koji je uspio da postigne pet i više golova na jednom takmičarskom meču.

Ove podaci objavljeni su na Twitter profilu Crno-bijela nostalgija.

Tagovi:
Sve vijesti