Tumba i Luka složni: "Srbiji je SVAKI meč važan"

Autor:

Selektor reprezentacije i kapiten Kristal Palasa imaju iste poglede na utakmice protiv Paragvaja i Litvanije.

Tumba i Luka složni: "Srbiji je SVAKI meč važan" Foto: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fudbaleri Srbije u četvrtak uveče igraju prijateljski meč protiv Paragvaja, a utakmica u Kruševcu biće jedini fokus svih u reprezentaciji dok se ona ne završi.

To je zaključak selektora Ljubiše Tumbakovića i Luke Milivojevića dan pred prvi od dva meča koja će "orlovi" odigrati u narednih pet dana.

"Ne pravim razliku između rivala, svaka utakmica u dresu Srbije zahtijeva isti pristup i angažman, maksimalan i odgovoran. Tako će biti i protiv Paragvaja, bez obzira što se radi o meču koji se vodi kao prijateljski", rekao je Milivojević medijima u Staroj Pazovi.

I selektor Ljubiša Tumbaković je jasan u zahtjevima pred ovaj meč, apostrofirajući da ovo nije kombinovani tim, već reprezentacija Srbija sa najboljim timom u ovom trenutku.

"Upoznali smo se sa rivalom, pogledali njihove utakmice i predstavili šta želimo u meču sa Paragvajem. I nećemo sada o Litvaniji, fokus je na onome što očekujemo u ovom meču u Kruševcu", ističe selektor Srbije.

Na pitanje da li kvalifikacioni meč protiv Litvanije u Viljnusu ima veću težinu od prijateljskog susreta sa Paragvajcima, Tumbaković ne želi da bilo šta upoređuje.

"Lijepo je rekao Luka, kad se nosi dres Srbije niko ne može i ne smje da pravi razliku između rivala. Svaka utakmica je važna i zahtijeva mobilnost i ja vjerujem da će tako biti i protiv Paragvaja. Pred nama je mnogo posla, moramo da koristimo svaki trenutak i svaku utakmicu, tako da nas i sada očekuje zahtjevan meč", napominje Tumbaković.

Meč sa Paragvajem igra se u četvrtak od 20,45 na stadionu "Mladost" u Kruševcu, a onda slijedi put u Viljnus.

Sve vijesti