Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a

Autor:

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Arčila Talakvadzea, predsjednika parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao zadovoljstsvo posjetom predsjednika gruzijskog parlamenta kojom se nastavlja praksa stalne političke komunikacije između dvije države, koja doprinosi učvršćivanju odnosa i ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

On je čestitao Talakvadziju na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika parlamenta i izboru nove vlade, i dodao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

„On je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a , i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata“, kaže se u saopštenju.

Đukanović - Talakvadze 3 Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne GoreĐukanović je podsjetio da, pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane. i naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje.

Talakvadze je, kako se navodi, zahvalio za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod.

„Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom“, dodaje se u saopštenju.

Talakvadze je naglasio da bi posjeta Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa.

Sve vijesti