Marković: Odlična saradnja Vlade i opštine Plav

Autor:

Vladajuća koalicija u Plavu funkcioniše dobro i skladno, što za rezultat ima odličnu saradnju sa Vladom, ocijenio je premijer Duško Marković tokom posjete toj opštini.

Marković: Odlična saradnja Vlade i opštine Plav Foto: Vlada Crne Gore

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je obišao više gradilišta u opštini Plav gdje se iz kapitalnog budžeta izvode radovi vrijedni oko šest miliona eura.


„Izrazio je zadovoljstvo tokom radova i saradnjom sa lokalnim rukovodstvom, rekavši da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, što za rezultat ima odličnu saradnju sa Vladom i zajednički rad na planiranju i realizaciji brojnih projekata“, kaže se u saopštenju.

Marković je obišao radove na prvoj fazi puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijedne 850 hiljada eura, na Prnjavorskoj ulici, ukupne vrijednosti oko 670 hiljada, kao i radove na novom gradskom trgu vrijedne oko pola miliona eura.„Vjerujem da će ovaj trg okupljati sve progresivne mlade snage Plava, da će se na ovom trgu pokretati nove inicijative i za Plav i za njegove građane“, kazao je on.

Marković je istakao da Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj sjevera nema posebne prioritete, nego joj je u fokusu cijeli taj region.

„Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi. Vjerujem da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta. Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko osam odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta“, naveo je on.Marković je novinarima kazao da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi, i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak.

„Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav, od predsjednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan“, istakao je Marković.

Premijer i lokalno rukovodstvo saglasili su se da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.

Sve vijesti