Delije: Ne dolazite na meč u Staru Pazovu!

Autor:

"Pojavljivanjem na utakmici bismo samo dali legitimitet odluci kakva je zabrana igranja utakmice sa srpskim klubom na teritoriji Srbije", saopštili su najvatreniji navijači Zvezde.

Delije: Ne dolazite na meč u Staru Pazovu! Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Trepča i Crvena zvezda će meč Kupa Srbije ipak odigrati u Staroj Pazovi!

Uprkos najavama da će utakmica biti odigrana ove srijede na stadionu u Žitkovcu, fudbaleri šampiona Srbije su vraćeni u Beograd sa graničnog prelaza Jarinje, pa je meč pomjeren za četvrtak na terenima FSS u Staroj Pazovi.

Saopšteno je da će ulaz biti besplatan, ali navijačka grupe Delije se protivi takvom slijedu događaja poslije zabrane utakmice na Kosmetu.

"Navijačka grupa Delije Sever poziva Zvezdaše da se sutra ne pojave u Pazovi, jer smatramo da Trepča Zvezdi jedino može da bude domaćin na Kosovu. Pojavljivanjem na utakmici bismo samo dali legitimitet odluci kakva je zabrana igranja utakmice sa srpskim klubom na teritoriji Srbije", navodi se u saopštenju Delija objavljenom na zvaničnoj internet prezentaciji ove grupe.

Povodom zabrane utakmice na Kosovu i Metohiji oglasio se i predsjednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović naglasivši da se radi o velikoj "diplomatskoj pobjedi".

"Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobjeda danas znači da smo natjerali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija?", naveo je Mijailović u saopštenju dostavljenoj medijima i dodao:

"Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobjeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobjeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani".

Podsjetimo, posljednji meč 1/16 finala Kupa Srbije između Trepče i Zvezde odigraće se sutra u 15 časova u Staroj Pazovi.

Sve vijesti