Terzić: Velika diplomatska pobjeda Zvezde i Srbije

Autor:

Iako Zvezdi nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i odigra fudbalsku utakmicu protiv Trepče, generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić zaključio je da su "organi Kosova pokazali da ne rade u duhu fer-pleja" i da je sve "samo farsa".

Terzić: Velika diplomatska pobjeda Zvezde i Srbije Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ljubitelji Crvene zvezde na Kosovu i Metohiji ostali su uskraćeni za gostovanje šampiona Srbije. Odlukom kosovskih vlasti i policije, ekipi Crvene zvezde, kao i grupi navijača, nije bio dozvoljen ulaz na Kosovo, gdje je danas u Žitkovcu u opštini Zvečan trebalo da bude odigrana utakmica 1/16 finala Kupa Srbije protiv Trepče.

Na administrativnoj granici Srbije i Kosova, na Jarinju, fudbaleri Crvene zvezde i članovi stručnog štaba pozdravili su se sa kolegama iz FK Trepča.

Navijači su uzvikivali: "Zvezda, Zvezda, Srbija, Srbija", a predstavnici dva kluba su se zajedno fotografisali.

Autobusu sa igračima Crvene zvezde, ipak, naređeno je da se vrate za Beograd.

"Svjedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka 'Vlade Kosova' i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj", rekao je novinarima generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

On kaže da su organi "Kosova" pokazali da je sve samo farsa i ocijenio da je ovo "velika diplomatska pobjeda Srbije i Zvezde".

"Bez obzira što se na 'Kosovu' pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo željeli da se bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana... Ovo je velika diplomatska pobjeda Srbije i Zvezde, to što je FIFA savjetovala da se igra", kaže Terzić.

Sve vijesti