Lazarević OSLOBOĐEN optužbi za odavanje tajni Šariću!

Autor:

Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije, pravosnažno je oslobođen optužbi za odavanje službene tajne kriminalnoj grupi Darka Šarića.

0
A- A A+
Darko Šarić Foto: screenshot/Tanjug

Istom odlukom i ostali optuženi u ovom slučaju su pravosnažno oslobođeni - policajac Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, kojem je suđeno u odustvu jer je u bjekstvu.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužioca za organizovani kriminal i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz decembra prošle godine.

Svi su oslobođeni optužbi za krivično djelo odavanje službene tajne, a Lazarević i za udruživanje u Šarićevu kriminalnu grupu, jer sud smatra da tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnice.

Svi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično djelo odavanje službene tajne za koje se terete i na kraju tražili oslobađanje.

Njima se stavljalo na teret da su tokom 2008. i 2009. prenosili povjerljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanicne istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodilo da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosledivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Šarić je počekom decembra 2018. godine nakon ponovljenog suđenja, osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Sve vijesti