Policija privela četvoro zbog nelegalnog posjeda oružja

Autor:

Policija je u tri grada pronašla i oduzela više komada oružja i municije.

Policija privela četvoro zbog nelegalnog posjeda oružja Foto: Uprava policije

Policija je u Baru je, postupajući po prijavi građanina da mu je N.S. (79) uputio ozbiljne prijetnje, izvršila pregled ovog lica i od njega oduzela revolver sa pet metaka.

N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, barska policija je postupajući po naredbi nadležnog sudije izvršila pretres prostorija koje koristi D.M. (64) kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku sa dva okvira u kojima se nalazilo 42 komada municije, pištolj marke CZ cal. 9mm sa dva okvira i 15 komada municije. Protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje opružja i eksplozivnih materija i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici policije u Beranama su od S.O. (71) oduzeli pištolj marke „Crvena zastava“ cal. 6,35mm u ilegalnom posjedu. Protiv S.O. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Ulcinju je kontrolom vozila kojim je upravljao S.Đ. (50) pronašli i oduzeli dvije lovačke puške i 63 komada municije. Protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tagovi:
Sve vijesti