Zbog droge procesuirano 19 osoba

Autor:

Crnogorska policija u prethodnom periodu u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga u pet gradova pronašla je i oduzela marihuanu, kokain i ekstazi, zbog čega je procesuirano 19 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

0
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO Ilustracija

  Osim toga, granična policija je u mjestu Sukobin spriječila krijumčarenje 25 kilograma skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru. 

Kako navode iz policije, odbačena droga je pronađena, a intenzivno se traga za licem koje je drogu odbacilo. 

"Policija u Podgorici je uhapsila je šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod ovih osoba je ukupno pronađeno i oduzeto oko dva kilograma opojne droge marihuna i dva pvc pakovanja kokaina", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, podgorička policija je protiv devet lica podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. 

"Policijski službenici su u Kotoru uhapsili osobu zbog sumnje da je počinilo krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Na osnovu naredbe nadležnog sudije policijski službenici u izvršili pretres prostorija koje koristi osumnjičeno lice i tom prilikom pronašli i oduzeli 1,2 kilograma marihuane, oko 12,5 grama kokaina i vagu za precizno mjerenje. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se ovo lice bavilo tzv. uličnom prodajom opojnih droga", piše u saopštenju policije. 


Policija u Herceg Novom je protiv jedne osobe podnijela nadležnom tužiocu prekršaju prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

"Osim toga, barska policija je kod bezbjednosno interesantnog lica pronašala i oduzela oko 350 grama opojne droge marihuana. On je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navode iz policije. 

U Beranama je policija uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet oponih droga. Pretresom je pronađen i oduzet kokain i sredstva komunikacije.

Tagovi:
Sve vijesti