SNIMAK bombaškog napada u Nikšiću!

Autor:

Video snimci prikazuju mlađeg muškarca kako baca eksplozivnu napravu na lokal "Tani", koji je u vlasništvu Ranka Radulovića, osumnjičenog za planiranje likvidacija, navodno, po nalogu škaljaraca

SNIMAK bombaškog napada u Nikšiću! Foto: MONDO/Katarina Drašković

Sigurnosne kamere snimile su mladića, maskiranog kapuljačom, koji je 3. oktobra u Nikšiću, bacio eksplozivnu napravu na kafić "Tani", u vlasništvu Ranka Radulovića (58), koga je crnogorsko tužilaštvo označilo kao vođu "nikšićke grupe" i bliskog saradnika "škaljarskog klana"!

Kurir je došao u posjed snimaka, na kojima je zabilježen bombaški napad. Na video-materijalu vidi se kako mlađi muškarac u dukserici i sa kapuljačom, dolazi do kafića iz ulice koja se nalazi preko puta objekta. Zatim zamahuje rukom i snažno baca flašu ka lokalu. Flaša pada kod ulaza, a on se munjevito okreće i beijži ulicom iz koje je došao. Flaša počinje da se dimi i poslije nekoliko sekunde začula se snažna detonacija. Od siline su popucala stakla i uništen je inventar. Srećom, u trenutku napada kafić nije radio i u njemu, osum čuvara, nije bilo nikoga, tako da povrijeđenih nema. Čuvar je čuo udarac, a zatim vidio flašu koja se dimila i uspio je da je odgurne nogom, da uđe u lokal i sakrije se iza šanka.

Video pogledajte OVDJE

Pokušaj atentata

Željko Radulović (18), sin Ranka Radulovića kome se pred crnogorskim Višim sudom sudi zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, kao i dva pripadnika "kavačkog klana", rekao je "da je bacanje bombe bio pokušaj atentata na njega".


- Lice koje je pokušalo atentat na mene, veoma je dobro znalo moje kretanje i da nakon zatvaranja lokala uvijek siđem da popijem kafu sa osobljem ili stražarom. Na sreću, duže sam se zadržao u stanu i na taj način izbegao sudbinu mnogih nedužnih u Crnoj Gori - rekao je Radulović crnogorskim medijima i dodao:


- Ja sam sin onoga kog su predstavili kao najveću opasnost za Crnu Goru, a to ću i ostati, bez obzira što na naše živote nasrću oni koji su se pronašli u raznoraznim pričama iz kuloara u kojima ja i moja porodica nikad nismo učestvovali. Ako smo i imali nesporazuma uvijek smo to rekli u lice, a ne u mraku i mučki. Nadam se da će država preduzeti sve da spriječi ovakvo uznemiravanje građana i da će uspjeti da zaštiti moj život i imovinu.


Željko Radulović takođe je optužen u postupku koji se vodi protiv njegovog oca. On se brani sa slobode, a nalazi se pod konstatnim nadzorom policije.


Podsjetimo, Željkov otac Ranko uhapšen je u junu 2018. sa još nekoliko osoba. Radulovićeva "nikšićka grupa" sumnjiči se da je po nalogu vođa "škaljarskog klana", Igora i Jovana Vukotića, trebalo da djeluje u dva pravca - da likvidira policijske funkcionere, kao i da ubija ljude koji su na meti ovog klana.

Sve vijesti