Težak udes Marka Markeza: Hitno prebačen u bolnicu

Autor:

Petostruki prvak sveta u Moto GP-u pao na treningu, lekari utvrdili teške povrede i hitno ga prebacili u bolnicu. Malo je falilo da ybog gubitka pasoša ne doputuje na Tajland.

0
A- A A+
markez Foto: Twiiter

  Aktuelni prvak sveta u Moto GP, Mark Merkez, doživeo je strašan pad na treningu pred Veliku nagradu Tajlanda. Osvajač šampionskih kruna iz 2013, 2014, 2016, 2017. i 2018, uspeo je da se podigne i sam ode do hitne pomoći.

Međutim, u pitanju je teža povreda sjajnog Španca.

Tokom pregleda je ustanovljeno da je Markez pretrpeo teške povrede leđa i leve noge, pa je hitno prebačen u bolnicu u Buriremu.

PAD U SLIKAMA!


Markez je pao pet minuta pre kraja treninga, izgubio je ravnotežu u jednoj krivini i pao. Zadnji deo njegove Honde se potpuno raspao tom prilikom.

Izvor: YouTube

 Zanimljivo da je malo falilo da Markez "preskoči" nedeljnu trku na Tajlandu, jer je na carinskoj kontroli pre leta iz Barselone u Dohu ustanovio da kod sebe nema pasoš. Radnici na carini nisu mogli da ga puste, a vremena za izradu novih putnih dokumenata nije bilo.

Na sreću ili nesreću, ljudi iz njegove ekipe zamolili su osoblje na aerodromu da pregledaju avion kojim je Markez doputovao u Barselonu i na jednom sedištu pronađen je njegov pasoš.

Markez je trenutno vodeći u generalnom pasmanu, a do kraja sezone ostalo je još pet trka.

Twitter Embed Code

Sve vijesti

Mondo izdvojeno