Treba li vam kamera na konzoli za igranje? Imaćete je!

Autor:

PS5 i Xbox Scarlett će imati ugrađene kamere, htjeli mi to ili ne…

Treba li vam kamera na konzoli za igranje? Imaćete je! Foto: MONDO PORTAL / SONY / PLAYSTATION

Od pojavljivanja konzola trenutne generacije (PS4,XOne) je prošlo šest godina, tako da je u gejming industriji došlo do velikog broja promena.

Nastali su novi trendovi, koje naredna generacija ne smije da propusti, a tu se prije svega misli na strimovanje i strimere. Twitch, Mixer i YouTube Gaming su popularniji nego ikad, a lica koja mnogi vjerno prate imaju status influensera i na osnovu toga dobijaju ogromne svote novca.

Najnoviji izvještaj vezan za PlayStation 5 i Xbox Scarlett otkriva da će obe konzole doći sa ugrađenom kamerom, koja će biti izuzetno moćna. Osoba bliska Microsoft korporaciji je otkrila da će kamera kod Xbox Scarlett posjedovati AI modul, koji će okruženje oko igrača prilagođavati na osnovu dešavanja u igri.

Otkriveno je da će obe konzole podržavati uživo strimovanje gejmpleja na sve popularnije platforme, kao i da će prenos iz igre nositi izuzetno visok nivo detalja.

Ovo moramo uzeti sa rezervom, ali na svakako logično zvuči da će i Soni i Majkrosoft obratiti pažnju na striming, pogotovu Soni koji posjeduje Mixer platformu, objavio je Play! Zine.

Sve vijesti