Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Cvetanovića

Autor:

Podgoričaninu M. V. (34), koji se sumnjiči za ubistvo za ubistvo Jugoslava Cvetanovića u septembru 2017. u Vranju, ali i za niz drugih krivičnih djela, Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor za još tri mjeseca.

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Cvetanovića Foto: MONDO

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Prijić saopštila je da je M.V. pritvor produžen zbog postojanja opasnosti od bjekstva, kao i uslijed okolnosti koje ukazuju na to da bi mogao da ponovi krivično djelo, prenio je Dan.

M.V. je uhapšen ljetos zbog falsifikovanja dokumenata, a srpska policija je nekoliko dana kasnije saopštila da je on osumnjičen zaubistvo Cvetanovića, ali i da bi mogao da bude odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. 

 Mediji su tada prenijeli da je riječ o likvidacijama Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici.

Kalezić je ubijen u novembru 2018, a Ilić krajem aprila ove godine.

Takođe, postoje indicije da je Vujačić u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

Ubijeni Cvetanović je rođeni brat Saše Cvetanovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je označen kao šef „zemunskog klana“, a koji je trenutno u zatvoru u Španiji, podsjeća podgorički dnevnik.

Dan navodi da su Istražitelji došli do podatka da je M.V. izgubio veliki novac na kocki i da će jedan krak istrage ići u tom smjeru, da se ispita da li je zbog toga odlučio da postane plaćeni ubica.

M.V. se dodatno zaduživao i kod kamataša, zbog čega je ogrezao u nove teške zločine za koje je osumnjičen.

Sve vijesti