CIVILIZATION VI biće dostupan i za konzole! (VIDEO)

Autor:

Nakon porta za Switch uređaj iz prošle godine red je došao i na aktuelnu generaciju ostalih konzola da dobiju Civilization VI igru.

CIVILIZATION VI biće dostupan i za konzole! (VIDEO) Foto: Screnshoot/Youtube

Na Sony State of Play događaju najavljen je i port igre Civilization VI, koji će za PlayStation 4 i Xbox One generaciju konzola biti dostupan već 22. novembra (i u poboljšanom izdanju za Pro i X konzole).

Izdavač igre 2K kompanija, koja je originalno na igri radila sa Firaxis Games, donijela jeCivilization VI igračima još tokom 2016. godine, ali je otad igra dobila samo port za Switch i iPad, uz dosta DLC i besplatnog sadržaja. Na portu za obe konzole radiće Aspyr Media, objavljeno je u saopštenju uz najavu.

Izvor: PlayStation

Za konzole je najavljena optimizacija upravljanja za kontrolere, a sa igrom će se isporučivati i Nubia + Khmer i Indonesia Civ & Scenario dodaci. Za sada nema podataka o tome da li će snimljene pozicije sa PC ili drugih izdaja igre biti dostupni na PlayStation ili Xbox izdanju, a osnovna cijena igre za konzole biće 50 eura u našem regionu.

Cijena dodataka će biti od 1,99 do 4,99 eura, u zavisnosti od količine materijala, koji sa sobom dodatak donosi, dok će Civilization VI Expansion Bundle sa svim dosad objavljenim dodacima koštati 40 eura.

Igračima će na raspolaganju biti čak i Battle Royale mod igranja.

Sve vijesti