Jedno od najvažnijih unapređenja PlayStation 5 konzole

Autor:

Već znamo neke od najbitnijih stvari u vezi sa PlayStation 5 konzolom, a sad je otkriven još jedan vrlo važan, u skladu sa trenutkom u kojem živimo.

0
A- A A+

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

  Promene klime, kojima smo svi izloženi i koje uzimaju sve veći danak ne samo našoj planeti, nego i nama samima, podstakle su i kompaniju Sony da se ujedini u borbi protiv klimatskih promena sa Ujedinjenim nacijama. S tim u vezi PlayStation 5 će u stendbaj modu, odnosno modu kad ne radi, modu čekanja, koristiti daleko manje energije, nego PlayStation 4 i bilo koja druga konzola, objavljeno je na Play For Planet blogu.

Ušteda električne energije je daleko od zanemarljive, pa se procenjuje da će se na ovaj način uštedeti struje, koliko potroši prosečnih 1.000 američkih domaćinstava na svakih milion aktivacija ove nove opcije. S obzirom na to da je prodato oko 100 miliona PlayStation 4 konzola dosad očekuje se da bi ušteda energije, ako PlayStation 5 bude makar isto popularan, biti značajna.

Sony kompanija je u stanju mirovanja spustila potrošnju energije PlayStation 5 konzole na samo pola vata po satu, što je daleko manje od 8,5 koliko sad troši PS4 prosečno. Nažalost, ova opcija za uštedu energije nije uključena sama po sebi i korisnik će moći da odluči da li želi da bude deo programa za smanjenje potrošnje električne energije, pa se nadamo da će razum preovladati u odnosu na obaveštenja u realnom vremenu s konzole.

Inače, i PlayStation i Xbox konzole kritikovane su dosad mnogo puta da troše izuzetno veliku količinu električne energije dok su u stanju mirovanja.

Tagovi:
Sve vijesti