Iskoristili priliku da potkače Huawei Mate 30 VIDEO

Autor:

Naravno, sve zbog Android licence i Google aplikacija.

Iskoristili priliku da potkače Huawei Mate 30 VIDEO Foto: Mondo/Marko Čavić

Svet je video premijeru Huawei Mate 30 i Huawei Mate 30 Pro telefona u Minhenu i iskreno - bilo bi JAKO ZANIMLJIVO videti kako bi se iPhone 11, Note 10+ i svi drugi modeli borili sa Huawei Mate 30 serijom, koja je donele velike promene u najvišu klasu.

Mate 30 Pro ima jaču bateriju, veći i bolji ekran, podršku za M Pen, najbrže bežično i punjenje uopšte sa punjačem u paketu, kao i veoma zanimljivu četvorostruku kameru, o kojoj još uvek ne možemo da sudimo, ali je ono što je Huawei prikazao na sceni bilo impresivno. Ipak, Huawei Mate 30 serija nema licencirani Android, Play Store niti Google aplikacije.

I to je stvar, koju Samsung koristi da pecne svog najvećeg konkurenta!

U Latinskoj Americi Samsung je upravo počeo promociju Galaxy Note 10 serije, u kojoj se prikazuje slika tih telefona, zajedno sa napomenom o saradnji sa Google kompanijom i aplikacijama na ekranu: Search, YouTube, Chrome,  GMail, Photos, Maps, Play Store i Drive. Tu je i promocija za YouTube, koja naravno nije dostupna na Mate 30 seriji telefona. Samsung svakako ne staje samo tu, nego ide i korak dalje - Uživajte u ažuriranjima, aplikacijama i Google servisima, poručuje se u mejlu, koji je poslat mnogim budućim potencijalnim korisnicima Samsung Galaxy Note 10 i Note 10+ telefona.

Svakako, u ovom trenutku nekom ovo može izgledati previše, ali ne verujemo da Huawei haje mnogo za ovako nešto, jer i kineska kompanija koristi svaku priliku da ismeje Samsung kompaniju. Uradio je Huawei to na premijeri Kirin 990 čipseta, kad je ismejao Samsung Galaxy Note 10 dizajn, kao i na premijeri baš Mate 30 serije, kad je uporedio savršenu noćnu fotku Mate 30 Pro telefona sa mrklim mrakom na fotki Samsung Galaxy Note 10+ uređaja.

Izvor: YouTube/Huawei Mobile

Tagovi:
Sve vijesti