Uskoro noćni letovi na tivatskom aerodromu?

Autor:

Kompanija “Navblue” iz Francuske, dio čuvenog vazduhoplovnog konglomerata “Airbus”, izabrana je za konsultanta kojem je preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) povjerilo izradu elaborata o uvođenju noćnog letjenja na tivatskom aerodromu

Uskoro noćni letovi na tivatskom aerodromu? Foto: INFOBIRO

Taj posao “Navblue” će odraditi za 322.375 eura, značajno jeftinije od 450.000 eura koliko je ACG očekivao da će ga sa PDV-om koštati ta javna nabavka. Rok za izradu eleborata je sedam mjeseci (150 radnih dana), pišu "Vijesti".

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić nedavno je na pitanje “Vijesti” zašto kreću sa dugogodišnjim investicijama kada se najavljuje tender za zakup aerodroma na 30 godina uz obavezu zakupodavca da moderniziju aerodrome, kazao da oni planiraju razvoj crnogorskih aerodroma kao da neće biti dati pod koncesiju.

On je najavio investicije za ovu i naredne godine najavljujući proširenje kapaciteta oba aerodroma i uvođenje noćnog letjenja sa tivatskog aerodroma. Rekonstrukcija i opremanje aerodroma za noćne letove, mogla bi trajati, zavisno od analiza, godinu do dvije, nakon završetka izrade eleborata.

Tivatska vazdušna luka trenutno nije osposobljena za letjenje noću i u uslovima drastično smanjene vidljivosti, a tzv. „noćni start“ ovog aerodroma najjednostavnija je i najelegantnija varijanta rješavanja velikog dijela problema sa zagušenošću aerodroma velikim obimom saobraća tokom ljetnjih mjeseci. Naime, aerodrom u Tivtu oficijelno je otvoren za saobraćaj od momenta izlaska do pola sata po momentu zalaska sunca, pa bi njegovo osposobljavanje za letjenje u noćnim i uslovima smanjene vidljivosti značajno uticalo na povećanje vremenskog intervala u kome je aerodrom otvoren i može primati avione.

U poslovodstvu te vazdušne luke ne računaju da bi nakon osposobljavanja za „noćni start“, zbog buke iznad turistički značajnih područja, primali avione 24 sata dnevno, odnosno tokom čitave noći, već bi aerodrom samo produžio vrijeme rada do oko 23 sata uveče, dok bi ujutro počinjao sa poslom ranije nego što je to sada slučaj. Tako bi sa istim raspoloživim fizičkim kapacitetima piste, platforme i terminalne zgrade, aerodromu Tivtu sa „raširenim“ radnim vremenom, mogao opslužiti znatno veći broj aviona i putnika nego što je to sada slučaj.

Tagovi:
Sve vijesti