ODMAH BRIŠITE ove aplikacije!

Autor:

Dvije popularne aplikacije za kameru su zapravo maliciozni servisi za prikazivanje reklama.

0
A- A A+
aplikacije Foto: MONDO

  Aplikacije Sun Pro Beauty Camera i Funny Sweet Beauty Selfie Camera su instalirane oko dva miliona puta prije nego što ih je Google i zvanično ukinu sa Google Play Store-a. Ove aplikacije su maliciozni serveri reklama, koji “burgijaju“ u pozadini, šalju privatne podatke korisnika na udaljene servere i prikazuju reklame preko cijelog ekrana telefona u bilo kojoj aplikaciji.

Ikonica obje aplikacije se skriva iz menija telefona, a čak i kad se izbrišu sa telefona, pošto su napravljene tako da ostanu u telefonu, nastavljaju da iskorišćavaju telefon i dalje prikazuju reklame.

PhoneArena je upozorila da bi korisnici morali da obrišu svoj sistem i tek na taj način se riješe ovih napadnih aplikacija, koje ne služe ničemu, osim maltretiranju korisnika.

Savjetujemo vam da prije nego što instalirate bilo koju aplikaciju obavezno pročitate komentare, koji su za ovu aplikaciju bili izuzetno loši, kao i da proverite ocjenu, koja je, s druge strane bila čak i solidna, iznad trojke za obje aplikacije.

Protiv ovakvih aplikacija moguće je boriti se samo pažljivim proučavanjem komentara ili pretragom interneta u vezi s njihovim sadržajem. Da, znamo da je to “smor“ i ko ima vremena da se bavi takvim stvarima, ali to je za sada jedino rješenje da se zaštitite, jer Google je očigledno nemoćan da reaguje na vrijeme i prepozna loše aplikacije i prakse.

Sve vijesti