Kod Krupca sakupili stotine kilograma sitnog otpada!

Autor:

Predstavnici više nevladinih organizacija (NVO), Delegacije Evropske unije (EU), podgoričkog preduzeća Direkt medija i ljubitelji prirode pokupili su stotinjak kilograma sitnog otpada u topolama pored nikšićkog jezera Krupac.

Kod Krupca sakupili stotine kilograma sitnog otpada! Foto: MONDO

U akciji, koju je povodom Međunarodnog dan čišćenja obala organizivala NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa NVO Naša akcija i pod pokroviteljstvom Delegacije EU i EU info centra,
učestvovali su predstavnici Ozona, Koalicije za održivi razvoj, čuvari Bukovice, Zete.

Plastične i staklene flaše, limenke, čaše, kese, papirni otpad, selektovani u šezdesetak vreća, a domaćin akcije bio je kološki pokret Ozon.

Predsjednik Ozona Aleksandar Perović, rekao je da se u toj organizacije trude da obilježavaju što više važnih datuma iz Ekološkog kalendara, a da su naročito zadovoljni kada imaju priliku da to urade u Nikšiću.

"Pošto se prostor Topola koristi kao obala krupačkog jezera, smatramo da smo u potpunosti ispratili suštinu današnjeg važnog međunarodnog datuma",rekao je Perović.

On se zahvalio lokalnoj upravi koja je obezbijedila kontejnere i odvoz smeća, Elektroptivredi koja je podržala akciju i kolegama iz KOR-a koji su sa njima čistili obalu.

Tagovi:
Sve vijesti