Podgorica: Biće ucrtano i 5,000 privremenih objekata!

Autor:

Sekretar za komunalne poslove Podgorice Marko Rakočević najavio da će Glavni grad morati da ucrta oko 5.000 privremenih objekata koji do ovog momenta nigdje nijesu zavedeni!

Podgorica: Biće ucrtano i 5,000 privremenih objekata! Foto: MONDO

Prema riječima Rakočevića, veći broj tih objekata nalaze se na privatnim parcelama, dok dio neupisanih objekata čine ljetnje baste, piše Dan.

Sekretarijat za komunalne poslove Podgorice je pokrenuo proceduru izrade programa privremenih objekata za područje Glavnog grada i Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci i ovaj dokument biće donijet na period od pet godina.

Rakočević je za Dan objasnio da se u Opštini prvi put radi  program privremenih objekata jer su do sada imali plan koji je važio tri godine.

On je dodao da je novina da moraju da se ucrtataju svi objekti koji su na privatnim parcelama, što dosad nije bila praksa.

“Oni do sada nijesu bili upisani. Takođe, moraće biti upisani i svi privremeni objekti na javnim površinama, oni koji će sjutra biti predmet zakupa kod Glavnog grada. Da ucrtamo imamo oko 5.000 objekata. Na javnim površinama smo iscrtavanje manje-više završili osim novih ljetnjih bašti koje će se morati iscrtavati”, rekao je za podgorički dnevnik Rakočević.

Svi objekti koji su na privatnim parcelama, a koji nisu ucrtani sada ne podliježu kazni. To će biti promijenjeno kada program privremenih objekata bude usvojen, objasnio je sekretar za komunalne poslove.

Tagovi:
Sve vijesti