"Bomba" iz predgrađa: Pecarski prešao u FMP

Autor:

Perspektivni košarkaš potpisao je za tim iz Železnika, odmah nakon što je ozvaničen raskid saradnje sa crno-belima.

"Bomba" iz predgrađa: Pecarski prešao u FMP Foto: MN PRESS

Supertalentovani krilni centar potpisao je sa klubom trogodišnji ugovor i u FMP će ostati do jula 2022.

"Dolazak Marka Pecarskog u redove FMP, još jedno je veliko priznanje za klub koji je tokom prošlosti iznedrio, razvio i promovisao veliki broj svetski priznatih igrača. U FMP Marko Pecarski će imati sve uslove da dalje razvija svoj veliki talenat i napravi veliki korak u svojoj karijeri", navedeno je u saopštenju.

Marko Pecarski je rođen 12. februara 2000.godine u Hihonu, visok je 208 centimetara, a nakon Zemuna, Mega Leksa, Bajerna i Partizana, stiže u Železnik sa epitetom jednog od najvećih talenata evropske i srpske košarke.

Marko Pecarski je kao 17-godišnjak sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na U-18 Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, a godinu dana kasnije ponovio je taj uspeh na šampionatu u Letoniji, gde je ujedno postao MVP.

Ovog leta bio je član reprezentacije Srbije do 19 godina, koja je zauzela sedmo mesto na Mundobasketu, kao i selekcije do 20 godina.

"KK FMP izražava veliko zadovoljstvo što je još jednom pokazao u praksi da je klub u kome mladi i talentovani igrači vide svoju veliku šansu da se košarkaški razviju, napreduju i naprave značajan iskorak u svojim karijerama. Dobro došao Marko!"

Pecarski će protiv svog dosadašnjeg kluba zaigrati već u 6. kolu ABA lige, koje je na programu prvog vikenda u novembru.

Sve vijesti