Ovi gradovi imaju najbolju "uličnu" hranu

Autor:

Ako volite da na putovanjima kupujete hranu od uličnih prodavaca, u ovim gradovima ćete naći najbolju klopu!

0
A- A A+
hrana Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/NENSURIA

  My Late Deals napravio je listu 30 najboljih gradova u kojima možete da kupite najukusniju hranu kod uličnih prodavaca. Lista je sastavljena na osnovu cena hrane, čistoće, iskustva sa uličnim prodavcima hrane, raznovrsnosti hrane...

Hong Kong našao se na vrhu liste, dobio je 100 odsto najviših ocena kada je reč o čistoći, a imaju i veoma raznovrsnu ponudu hrane kod uličnih prodavaca. Iako hrana nije baš preterano jeftina, u proseku košta oko 2,8 evra, i turisti i lokaci su saglasni da su na ulicama Hong Konga jeli najukusniju hranu.

Na drugom mestu je Bangkok, koji ima najjeftiniju uličnu hranu od ovih 30 gradova, a prosečne cene su 1,82 evra.

Sledi Ho Či Min u Vijetnamu, koji se tu našao pre svega zahvaljujući jeftinoj hrani – prosečna cena je oko dva evra – ali i zahvaljujući velikom broju uličnih prodavaca hrane.

Na četvrtom i petom mestu su Singapur i Mumbai, a slede Rim, Tel Aviv, Sidnej, Meksiko Siti, Portland (SAD), Seul, Peking, Berlin, Pariz, Instanbul, Palermo, Penang (Malezija), Tokio, Nju Orleans, Kuala Lumpur, Kartagena (Kolumbija), Port Luis (Mauricijus), Honolulu, Tajpej, Marakeš, Rio de Žaneiro, Njujork, Durban (Južna Afrika), Kingston i Dakar.

U kom gradu se vama dopala ulična hrana?

Tagovi:
Sve vijesti