Sjutra u Podgorici sedma Povorka ponosa

Autor:

U Podgorici će sjutra biti održana sedma Povorka ponosa "Montenegro prajd 2019" čija će maršuta, kako su saopštili organizatori, biti najduža do sada.

0
A- A A+
LGBT Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Iz Organizacionog odbora su najavili da će povorka krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli i nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića.

“Zatim će nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića, nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti, sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela Hilton odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke”, kazali su iz Organizacionog odbora.

Novina je, kako su naveli, što će ove godine biti otvorene tri lokacije za ulazak na mjesto održavanja Povorke.

„Prvi ulaz biće u ulici Kralja Nikole kod hotela Nikić "M", drugi na mostu Blaža Jovanovića - prilaz iz dijela grada preko Morače, dok će treći, novi ulaz, biti lociran u ulici Slobode, na raskrsnici sa ulicom Miljana Vukova (ulaz iz pravca gradskog stadiona)“, rekli su iz Organizacionog obora.

Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati, nakon čega će početi program koji će trajati najkasnije do 18 sati i 30 minuta.

Prema riječima organizatora, slavlje po održavanju Montenegro prajda biće nastavljeno koncertom hrvatskog benda "Nipplepeople" u 21 sat u Bokeškoj ulici, koji je organizovan u saradnji sa Podgorica Art Festivalom.

Iz Uprave policije je saopšteno da su preduzete sve aktivnost da Povorka ponosa protekne bezbjedno.

Sve vijesti