Donirali sadnice: Akcija KK Iskra u OŠ "Pavle Rovinski"

Autor:

Danas je u organizaciji karate kluba „Iskra“ i tehničkoj podršci kompanije „Veletex“ organizovana akcija donacije sadnica drveća OŠ „Pavle Rovinski“ na Starom Aerodromu.

0
A- A A+
Foto: Promo/Karate Iskra

  Cilj akcije je unapredjenje svijesti najmladjih članova naše zajednice o značaju zaštite i očuvanja životne sredine. Pored akcije sadnje, svi prisutni su imali mogućnost da prisustvuju i učestvuju u pokaznim vježbama koje je prezentovala ova nadarena generacija sportista.

„Saradnja sa osnovnom školom „Pavle Rovinski“ traje već punih 13 godina. Izvanredna saradnja koja za rezultat ima animiranje što je moguće više djece za bavljenjem sportom i njihovo sklanjanje sa ulice. Zadovoljstvo je pri tome veće, kada za posledicu imamo i mjerljive rezultate u vidu sportskog rezulata. Donacija školi u vidu prelipih stabala Indijskog jorgovana predstavlja želju da naši učenicu razvijaju svijest o značaju zaštite  očuvanja životne sredine. Sport i priroda idu uvjek zajedno, te se mi u klubu trudimo da budemo promoteri zdravih vrijednosti“, izjavio je trener i predsjednik karate kluba „Iskra“ Vuk Žarić.

Foto: Promo/Karate Iskra

Karate klub „Iskra“ je prepoznat po izuzetno kvalitetnom radu sa djecom. Ujedno, posebno ističu podatak da su u tekućoj 2019.godini na Balkanskom prvenstvu za djecu bili klub sa najviše osvojenih medalja. Imajući u vidu da su članovi „Iskre“ bili medju najbrojnima u delegaciji koja je predstavljala Crnu Goru (na državnom prvenstvu zavrijedili ukupno 21 odličje, od čega 6 šampionski i 8 vicešampionskih naslova), možemo zaključiti da "mladi lavovi" iz Iskre predstavljaju sportsku budućnost Crne Gore.

Svoje treninge karatisti „Iskre“ sprovode pored OŠ „Pavle Rovinski“ i na sledećim lokacijama OŠ „Radojica Perović“, Energy gym u streljačkom centru Ljubović.

Od 1.Oktobra – trening centre pokreću i u prvoj zgradi Bloka 5, kao i iza kampa na Zlatici. Zdrava ekipa, za zdravo društvo su svakako preporuka našim najmladjim sugradjanima za bavljenjem sportom.

Sve vijesti